Elevii arădeni ar putea fi testați la revenirea din vacanța de primăvară

0
293

Este posibil ca la revenirea din vacanță, elevii din școlile arădene să fie testați pentru virusul Sars Cov 2, folosindu-se teste de salivă. În acest sens, vicepremierul Dan Barna a declarat, marți,  că nu este împotriva utilizării testelor de salivă la revenirea elevilor la școală, dar că acestea trebuie să fie validate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Noi nu suntem împotrivă şi vreau să fiu foarte clar. În măsura în care INSP-ul va spune da, această testare e una corectă, care funcţionează şi poate fi folosită, automat după aceea dăm drumul acestei testări”, a declarat Dan Barna pentru Digi 24.

De asemenea  premierul Florin Cîțu a declarat că va discuta la  ministrul Educației ca la revenirea copiilor din vacanță să fie utilizate astfel de teste rapide iar Dan Barna a spus că „susține același lucru”.

„În măsura în care o să avem aceste teste validate, sunt o soluție (…) În măsura în care avem validarea de la INSP – poate ea vine în câteva zile. Și eu îmi doresc, cum începe școala să avem acest mecanism de testare prin care să ne asigurăm că nu mai ajungem în situaţia ca anumite clase să fie închise, să fie trimise din nou acasă, pentru că deja este o exasperare şi în rândul familiilor şi în rândul copiilor, pe bună dreptate. (…) Va fi o soluție pe care o vom adopta fără niciun fel de problemă”, a spus Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.