Elevii arădeni au emoții: s-a dat startul pentru Simularea Evaluării Naționale

0
165

În această dimineață au început emoțiile pentru elevii arădeni de clasa a VIII–a. Probele din cadrul simulării Evaluării Naționale au început cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simularea acestui examen se reia, după un an de pauză, în 2020 aceasta nefiind organizată.

Examenul a început la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă s-au deschis plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare. Accesul elevilor arădeni  în școli a fost  permis până la ora 8:30, potrivit procedurii oficiale trimisă în toate școlile de Ministerul Educației.

Cadrele didactice au venit  la școală  în intervalul 07:00 – 07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți au ajuns la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vor ajunge  la ora 14:00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

În 30 martie elevii vor da proba la matematică iar în 31 martie la  Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor se va face în  16 aprilie.

În sălile de examen copiii sunt așezați câte unul în bancă, dar, doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor cu sistemul audio-video al școlii este reglementată de procedura din anul școlar 2019-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.