Elevii arădeni au învățat despre prevenirea situațiilor de urgență

0
447

Isteţi, îndrăzneţi, curioşi şi cu spirit civic, aşa i-au descoperit voluntarii Delgaz Grid, E.ON şi reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii Urgenţă (IJSU), pe cei aproape 1.000 de copii de la 19 instituţii de învăţământ şi biblioteci care au participat la proiectul „Lecţii despre energie”, în perioada februarie-martie 2019. În acest an, întâlnirile cu copiii au început într-un mod inedit, prin lecturarea unor pasaje din cărţi de poveşti care ulterior au fost donate bibiotecilor şcolare din cele 10 judeţe. Voluntarii au dovedit că pot întreţine atmosfera, interpretând diverse personaje, spre amuzamentul celor mici.
Copiii din judeţele unde s-au derulat lecţiile s-au bucurat de fiecare moment petrecut cu voluntarii şi pompierii şi au demons­- trat că pot învăţa cu multă uşurinţă cum să prevină incidente care le pot afecta viaţa. Ei au dovedit de asemenea că sunt familiarizaţi cu o parte a noţiunilor legate de gaz şi electricitate datorită cadrelor didactice, dar ne-au mărturisit că au învăţat de la noi multe lucruri pe care nu le cunoşteau.
„Această activitate a fost foarte atră­gătoare şi distractivă. În primul rând am învăţat cum să procedez în situaţii de urgenţă şi am primit informaţii utile des­pre aceste surse de ener­gie şi căldură”, a spus Valentin Teodor, unul dintre elevii care au dorit să ne împărtăşească părerea proprie, la finalul concursului de cunoştinţe care s-a „lăsat” cu premii pentru toţi copiii.
Şi Levente, elev din clasa a II-a, fost încântat de ceea ce a învăţat. „Cel mai mult mi-a plăcut filmul în care o voce puternică spunea: Atenţie, copii! şi ne spunea să nu rămânem în casă dacă simţim miros de gaz”.
Proiectul „Lecţii despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însuşirea de către cei mici a regulilor de utilizare în condţiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicaţi până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităţilor beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.