Elevii arădeni care nu au luat Bac-ul se pot înscrie la sesiunea a doua

0
179

Înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, au început în 19 iulie și se vor încheia în 26 iulie. Pe data de 16 august, elevii arădeni vor susține prima probă, potrivit calendarului Ministerului Educației. La examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie, se pot înscrie cei care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Potrivit metodologiei Ministerului Educației, candidații se pot înscrie la BAC 2021, sesiunea de toamnă, cu fişa-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit.

Candidaţii din anii precedenţi și candidaţii din seria curentă se pot înscrie la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, cu următoarele acte: certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie;

un act de identitate; foaia matricolă; adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor.

Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 şi care solicită recunoaşterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere şi o adeverinţă, eliberată de unitatea de învăţământ absolvită, din care să reiasă rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat în sesiunile menţionate. Adeverinţa va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina susţinută şi nota obţinută la fiecare din probe. În cazul în care candidatul nu s-a prezentat la una/la mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi menţionat în adeverinţă. Adeverinţa va fi semnată de directorul şi de secretarul unităţii de învăţământ absolvite şi va purta ştampila acesteia, conform edupedu.ro

Prima probă a examenului va fi în 16 august 2021 la Limba și literatura română. În 17 august 2021 va fi proba obligatorie a profilului, în 18 august 2021, proba la alegere a profilului și specializării iar în 19 august 2021 proba la  Limba și literatura maternă.

În data de 31 august 2021 se vor afișa  rezultatele la probele scrise, până la ora 12:00 apoi în 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 se vor putea  depune contestațiile. În 3 septembrie se vor afișa  rezultatele finale.

Reamintim că nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.