Se tot vorbește, în ultima perioadă, despre necesitatea testării în școli. Părinții copiilor au emis părereri pro și contra cu privire la testarea copiilor în cadrul școliilor. Pentru cei reticenți la testarea în școală, Ministerul Educației vine cu o veste bună. Elevii din clasele aflate în online pot prezenta și teste făcute pe banii lor, la școală, în ziua a 8-a, dacă vor să revină la cursuri în format fizic, potrivit unui nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, publicat miercuri seara în Monitorul Oficial. Măsura fusese anterior anunțată în declarația de presă de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Concret, elevii care sunt în regim de școală online și care provin din clasele suspendate pe motiv de caz de infectare, pot reveni în continuare în a 8-a zi la școală, dacă prezintă un test negativ. Până acum era valabil doar testul făcut la cabinetul medical al școlii, acum a fost introdusă și posibilitatea ca DSP să facă acele teste și chiar ca elevii să vină cu rezultatul unui test făcut în mediul privat, conform edupedu.

Elevii al căror test efectuat în unitatea de învățământ este negativ, precum și elevii care prezintă în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, pot relua cursurile cu prezență fizică.

Elevii care nu se prezintă la testare sau care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora, conform sursei citate.

 

Recomandările redacției