politia localaProiectul „Culori şi zâmbete” iniţiat de Poliţia Locală Arad continuă odată cu începerea noului an şcolar. Acesta vizează înfrumuseţarea spaţiilor de depozitare a deşeurilor prin colorarea platformelor gospodăreşti din cartie­rele municipiului de către elevi voluntari, alături de elevi aflaţi sub o formă de protecţie socială, sub coordonarea unui cadru de specialitate – artist plastic. Cele minim 10 platforme avute în vedere prin proiectul premiat la nivel naţional cu suma de 7500 lei au fost realizate, la finele anului şcolar trecut dar şi în cursul vacanţei.
Acestea sunt situate în cartierele Aurel Vlaicu, Grădişte, Confecţii, pe Calea Victoriei şi pe Malul Mureşului. Lucrările de înfrumuseţare a spaţiilor respective vor continua până la epui­zarea fondurilor. Astfel joi, se va lucra în Cartierul Confecţii. „În funcţie de numărul de copii care sunt prezenţi, vom desena şi colora simultan o platformă sau mai multe. Până în acest moment proiectul s-a dovedit a fi un succes, fiind extrem de apreciat de locuitorii blocurilor care se folosesc de aceste spaţii, mai puţin convenţionale pentru o astfel de activitate artistică. Elevii îşi anunţă participarea  pe o reţea de socia­lizare, iar acum vin după orele de curs,  fapt care trebuie menţionat, fiind demn de laudă. Deşi iniţial în proiect au fost implicate două şcoli din municipiu, unde predă profesorul îndrumător Sabin Chintoan, în timpul vacanţei de vară s-au implicat elevi de la mai multe unităţi de învăţământ, copii care locuiesc în blocurile din apropierea platformei la care se lucra, voluntari străini, chiar şi părinţi care şi-au însoţit copiii şi care au pictat alături de aceştia”, precizează Nicoleta Belean, reprezentant al Poliţiei Locale, coordonator al proiectului. Suma de bani destinată realizării proiectului este de 7.500 de lei, primită din partea Aso­ciației CRIES Timișoara, în urma unei competiții naționale de proiecte. „Culori și zâmbete” a fost jurizat de  o echipă de evaluatori independenți din Capitală, alături de alte 10 proiecte înscrise în competiţie de Grupurile locale de acțiune din Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu și București, condițiile de eligibili­tate fiind bine determinate.
Proiectul „Culori şi zâmbete” este implementat de Poliţia Locală Arad, în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Fundaţia ProPrietenia, Şcoala Generală „Aron Cotruş” şi Cole­giul Naţional „Vasile Goldiş”. Obiectivele principale sunt conştientizarea po­pulaţiei asupra importanţei păstrării curăţeniei în oraş şi responsabilizarea asupra mediului înconjurător în ceea ce priveşte protecţia acestuia.
Claudia Untaru Crețu

Recomandările redacției