Elevii arădeni cu nevoi speciale și cei din clasele terminale vor merge la școală chiar și în scenariul roșu

0
195

Se dorește ca după vacanța de Paști, elevii din clasele terminale să vină fizic la școală  chiar și  în scenariul roșu. Tot școală ,,față în față” vor face și  elevii din școlile speciale, conform  solicitarilor ministrului Educației la Comitetul de revenire la normalitate.

Elevii din clasele terminale din județ, ar urma să vină fizic la școală cu toată clasa, nu doar jumătate de efectiv cum este în prezent reglementarea, iar cei din școlile speciale arădene vor fi prezenți la cursuri indiferent de scenariu. Acestea sunt două solicitări făcute joi de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în prima ședință a Comitetului pentru Revenirea României la Normalitate.

Conform spuselor ministrului, școlile speciale ar urma să fie deschise integral cu prezență fizică, începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanță, iar în 10 mai pentru elevii din clasele terminale.

O categorie aparte o reprezintă elevii cu cerințe educaționale speciale, care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială,  psihomotricitate, logopedie și kinetoterapie. Pentru aceștia nu se poate realiza învățământ online. Fiecare zi pierdută pentru acești copii înseamnă un  eșec total în educație, precizează reprezentanții ministerului.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.