Elevii arădeni de 10 vor primi bani de la Guvern

0
351

Este vorba de un proiect prin care se vor acorda sume de bani elevilor care au luat zece la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Sumele oferite copiilor sunt de 1.000 de lei pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Națională  și de 3.000 de lei pentru elevii care au luat 10 la Bac.

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern (HG) prin care va aproba stimulente financiare de 1.000 de lei pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Națională și de 3.000 de lei pentru cei care au luat 10 la Bacalaureat anul acesta.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională, sesiunea 2021.

Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 și 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2021 Ministerului Educației, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”.

Lista beneficiarilor stimulentelor financiare prevăzute la art.1 și 2 și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației.”

 

În nota de fundamentare, ministerul precizează că „scopul proiectului de act normativ constă în susținerea activității de înaltă performanță din învățământul preuniversitar”.

Reamintim că, la Arad, un singur elev a reușit să obțină nota zece la examenul de Evaluare Națională și trei elevi  au avut  zece la examenul de Bacalaureat, în acest an.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.