Elevii arădeni din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările cu prezență fizică la școală

0
2058

Evaluările copiilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi susținute la școală, exact așa cum era înainte de pandemie. Examenele elevilor arădeni vor fi organizate  în luna mai, cu prezență fizică  indiferent de scenariu.  De asemenea și pretestarea PISA va fi organizată tot cu prezența fizică a elevilor, în perioada 4 mai – 11 iunie, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “Am obținut posibilitatea de participare cu prezență fizică indiferent de clasă și rată de incidență pentru toți cei care participă la programul național de cursuri remediale pentru recuperarea pierderilor. Singurii care nu pot participa sunt cei din localitățile carantinate“, a declarat ministrul Cîmpeanu, la B1 Tv.

Reamintim că în 5 mai copiii de grădiniță și elevii din clasele primare revin în bănci.  Tot la această dată reîncep școala, dar în format online, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Pe 10 mai revin fizic la școală elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, precum și cei din clasele terminale din învățământul profesional.

Vom susține, de asemenea, Evaluările Naționale de la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a, începând cu 12 mai clasa a VI-a, 18 mai clasa a IV-a și 25 mai clasa a II-a. În perioada 4 mai – 11 iunie vom susține cu prezență fizică și pretestările PISA. Singurii care nu vor putea reveni fizic la școală vor fi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a“, a mai precizat ministrul Educației. Oficialul a afirmat că așteaptă un trend ascendent al vaccinărilor și unul descendent al evoluției pandemiei, pentru a putea cere Guvernului revenirea cu prezență fizică a tuturor elevilor din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.