Tinerii din mai multe unități școlare sunt angrenați frecvent în acțiuni de informare și prevenire vizavi de consumul de droguri și alcool, de violență ori alte probleme comportamentale.

Astfel, săptămâna aceasta, o acțiune de acest gen a fost organizată pentru elevii de la Liceul „Adam Muller Guttenbrun“ din Arad, de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, împreună cu cei de la Centrul Antidrog și polițiști. Adolescenții au putut adresa întrebări legate de temele discutate.

„Combaterea consumului de alcool și droguri a fost tema discuțiilor interactive pe care elevii din clasele a VIII-a din Liceul «Adam Muller Guttenbrun» din Arad au avut-o cu colegii noștri din cadrul Serviciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migrație și repatriere, polițiști specializați și reprezentanți ai Centrului Antidrog Arad. A fost o întâlnire interesantă pentru că s-a reușit, sperăm noi, un schimb de informații folositoare elevilor, au fost prezentate filmulețe educative și au avut loc discuții libere pe temele abordate“, a spus Erika Stark, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Recomandările redacției