Elevii arădeni – instruiți în perspectiva vieții profesionale

0
397

Tinerii arădeni sunt angrenați într-un proiect educațional ce vizează acordarea de ajutor în situații de urgență, noțiuni de securitate și sănătate în muncă și protecție.

Este vorba de proiectul „Asta vreau eu“ – „Program educational privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial”. Proiectul este derulat de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” și Cruce Roșie.

Astfel, la jumătatea acestei săptămâni, în sala festivă a Școlii Gimnaziale din localitatea Vladimirescu, inspectori de muncă din cadrul ITM Arad au organizat o lecție practică deschisă.

Beneficiari ai acestei lecții au fost elevii din ciclul gimnazial, temele abordate dovedindu-se de maxim interes pentru aceștia.

Celor prezenți – elevi și profesori le-a fost prezentat, în detaliu, modul de a interveni și de a acorda măsuri de prim ajutor persoanelor aflate în situații grave.

Partea teoretică a fost completată de demonstrații practice asigurându-se, astfel, o mai bună însușire a acestor măsuri, necesar a fi luate în situații de urgență.

Acțiunea va continua și săptămâna viitoare, când elevii vor fi instruiți cu privire la utilizarea echipamentului individual de protecție, instruire ce va fi urmată de vizite la agenții economici din județ.

„Parcurgerea procesului de învățare și însușirea timpurie a noțiunilor despre securitate și sănătate în muncă oferă elevilor beneficiul de a reacționa corespunzător la contactul cu pericolele, iar această atitudine, o dată însușită, îi va însoți pe tot parcursul vieții profesionale“, susțin cei de la ITM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.