Elevii arădeni, iubitori de artă sunt invitați la un concurs al muzicii și al frumosului

0
215

A doua ediție a Concursului Național de Arte on-line „Armonii de vară” invită artiștii arădeni din mediul preuniversitar pentru a-și expune talentul în fața unor profesioniști. 

Concursul se organizează pentru a face vocea arădenilor auzită prin prestații, dar și pentru a avea ocazia de a se exprima așa cum le place cel mai mult. 

Cea dea doua ediție se va organiza în Târgu-Jiu, în perioada iunie-iulie. 

Concursul își propune următoarele secțiuni: pian; corzi, arealul clasic, (vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară);  suflători, arealul clasic, (flaut, corn, trompetă, clarinet, oboi);  canto clasic; canto popular; instrumente de coarde, arealul popular (vioară, cobză, braci, contrabas, țambal) și  instrumente populare tradiționale romanești aerofone (nai, caval, fluier, ocarină); arte vizuale; arhitectură; teatru; jazz/muzică ușoară. 

De asemenea, la fiecare dintre aceste secțiuni există două categorii de interpreți care se pot înscrie  și care o să fie punctați diferit: „prima pasiune” –se adresează elevilor din Liceele și Școlile de Arte; „a doua pasiune”- se vor înscrie elevi de la Liceele și Școlile de Arte (de exemplu catedra de  pian secundar), Școlile Populare de Arte, Palatele Copiilor, mediu privat. 

Menționăm că, acest concurs nu prevede un regim de  taxă de înscriere, iar scopul acestuia este de a impulsiona și încuraja elevii. Limita este de maxim 300 de participanți, în ordinea înscrierilor.  

Juriul concursului este format din profesioniști, nume cu rezonanță din mediul universitar, artiști,  interpreți, compozitori, artiști vizuali, actori, profesori și persoane preocupate de cultivarea și  dezvoltarea acestei arte frumoase. 

Materialul înregistrat audio-video (secțiunile de muzică și teatru) se va posta pe YouTube, cu opțiunea public sau privat, și apoi se va expedia fișa de înscriere pusă la dispoziție de organizatori, în perioada 15-30 iunie 2021. La secțiunile de Arte vizuale și Arhitectură se vor trimite fotografii ale lucrărilor, în aceeași perioadă. Juriul va delibera în termen de 31 de zile. Formularul de înscriere poate fi completat la următoarea adresă: https://printandfly.ro/Muzica/. 

Toate condițiile de participare, dar și alte detalii pot fi găsite pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/rmniculete. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.