Elevii arădeni se vor bucura de vacanța de vară pe rând

0
557

Primii care intră în vacanță vor fi elevii din clasele a XII-a și a XIII-a, pentru care se încheie cursurile pe 4 iunie. Următorii sunt cei  de clasa a VIII-a, urmați de copiii de grădiniță și de elevii din celelalte clase, școală generală și liceu, potrivit structurii anului școlar 2020-2021, modificate în martie. În învățământul profesional și tehnic, vacanța se încheie în iulie, iar în cazul calificării  de asistent medical generalist în august.

Reamintim că la sfârșitul lunii martie, a fost modificată structura anului școlar 2020-2021, a fost introdusă vacanța din aprilie și a fost redus numărul de săptămâni de cursuri, de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

Așadar, semestrul al doilea se termină la alte date decât cele stabilite inițial în structura anului școlar.

Pentru clasa a VIII-a cursurile se vor încheia vineri, 11 iunie.  Clasele a XII-a zi și clasele a XIII-a seral și frecvență redusă  vor finaliza școala în 4 iunie. Iar grupele de grădiniță și celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) vor intra în vacanță în  25 iunie.

Pentru învățământul profesional și tehnic, sfârșitul acestui an școlar se va desfășura în funcție de calificările pe care le au. Astfel, pentru  elevii din învăţământul liceal, filiera tehnologică, care nu vor susţine examene naţionale (evaluare naţională şi bacalaureat)  anul se încheie în 16 iulie. Tot la această dată vor finaliza cursurile și  elevii din învăţământul profesional și cei din învăţământul postliceal şi de maiştri. Pentru calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de  42 de săptămâni, sfârșitul anului școlar va fi pe  27 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.