Elevii arădeni vor primi vouchere culturale în valoare de 250 de lei

0
533

Conform unui proiect legislativ, elevii vor  beneficia de  vochere culturale.  Nivelul minim al sumelor acordate anual de instituțiile publice centrale, sub formă de bonuri culturale, unui elev din învățământul preuniversitar va fi de 250 de lei.

 Valoarea nominală a unui bon cultural, va fi de cinci lei sau un multiplu de cinci, dar nu mai mare de 50 lei.

 Aceste bonuri  vor putea fi folosite de către elevi arădeni pentru achiziționarea de cărți, bilete și abonamente la teatru, operă, opereta, balet, dans, circ, bilete pentru accesul la expozitii/galerii de arta, in muzee, la targuri/festivaluri de arta, parcuri naturale, monumente.

 De asemenea, vocherele se vor putea utiliza pentru  cursuri de artă (balet, muzică, pictură, sculptură, dans, coregrafie, retorică, actorie, regie, scenografie, canto, grafică, artă fotografică, artă decorativă, mestesuguri traditionale, artele circului) și ateliere/workshopuri de arta,  abonamente la biblioteci și publicaţii cu caracter literar.

 Pentru ca proiectul legislativ să fie adoptat și pus în aplicare, el trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.