Elevii ardeni din clasele a VIII-a, a XII-a, și cei din anii terminali de la școlile postliceale și profesionale vor putea merge la școală, indiferent de scenariu

0
2561

Deși municipiul Arad și câteva localități din județ sunt în scenariul roșu, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, plus cei din anii terminali de la școlile postliceale și profesionale, vor putea merge fizic la școală, indiferent de scenariul în care este localitatea, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Instituția a abilitat, prin Hotărârea nr 15, vineri seara, ministerele Educației și Sănătății să modifice ordinul comun cu regulile din școli, pentru a permite elevilor să continue cursurile față în față.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, prevede documentul.

Urmează emiterea unui nou ordin de ministru care îl va modifica pe cel în vigoare, cel mai probabil în cursul zilei de azi.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.