Elevii au fost informați despre fenomenul „bullying” și ce efecte poate avea

0
450

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu specialiştii Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad şi inspectorii Direcției Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad, au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială ,,Aurel Sebeșan” din Felnac, la care au participat aproximativ 50 de elevi și cadre didactice.


Aceasta a avut ca scop informarea elevilor, cu privire la prevenirea fenomenului de bullying, a violenței verbale sau fizice precum și prezentarea aspectelor contravenționale sau penale ce pot rezulta în urma săvârșirii acestor comportamente. De asemenea, elevii au fost informați despre faptul că bullying-ul se identifică cu agresiunea, folosirea forței, intimidarea, iar ca frecvență poate avea loc o singură dată sau poate fi repetitivă. Practica în domeniu a concluzionat că bullying-ul poate avea efecte grave asupra tinerilor, care sunt mai vulnerabili, rezultând chiar abandon școlar sau dezvoltarea unor sentimente de inferioritate și traume psihice.


Polițiștii au subliniat importanța educației pe care elevii o primesc în școală, au recomandat elevilor să se concentreze pe activitățile școlare și în timpul liber să practice sportul sau alte activități recreative care să-i ajute să-și descopere calitățile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.