Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat la începutul şedinţei de Guvern din această zi că ministerul se află în procedură de achiziţie pentru măşti. Așadar, atunci când elevii din anii terminali se vor întoarce la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ.

Premierul Ludovic Orban s-a adresat ministerelor să finalizeze procedurile de licitaţie pentru ca măştile să poată fi distribuite către populaţie.

Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie, dar şi de a distribui măştile, Ministerul Educaţiei, cel târziu până la data de 1 iunie trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale – şi aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate publică, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2,3 milioane de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a cerut grăbirea lucrurilor pentru a putea ca datele să poată fi transmise autorităților locale, dar și pentru a putea distribui măștile eficient. De asemenea, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a promis că în 2 iunie elevii care merg la cursurile de pregătire vor avea măştile necesare.

Recomandările redacției