În Săptămâna Mare, elevii Colegiului de Arte Sabin Drăgoi Arad au participat la Olimpiadele Școlare – faza națională. De fiecare dată elevii s-au întors cu rezultate remarcabile pentru învățământul arădean, astfel că anul acesta nu a fost diferit de ceilalți.

Premiile obținute la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, care a avut loc la București, în perioada 22-25 aprilie 2019, sunt următoarele: premiul I – Truță Adrian, clasa XII C, la categoria arhitectură, prof. Moțiu Cristian și prof. Boar Dan; premiul III – Moț Alexandra Elisabeta, clasa XII B, la categoria „Istoria artei”, prof. Țugulea Ioana și tot premiul III – Oana Diana Denisa, clasa XI C design, prof. Tamaș Anda; mențiune a obținut Borbely Szilvia clasa XII B, pentru grafică, prof. Boar Dan; premiul special pentru proba de desen a mers la Ungureanu Mara clasa XI B pictură, prof. Serghiuță-Popa Diana; mențiune a obținut și Flutur Mădălin clasa XIC, la categoria arhitectură, prof. Moțiu Cristian și prof. Boar Dan. „Cu bucurie putem spune că datorită talentului și efortului susținut, elevul Colegiului de Arte «Sabin Drăgoi», Adrian Truță a fost admis la facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Oxford Brookes dar și la Universitatea Manchester. Cântărind variantele pe care le are la dispoziție se pare că Adrian a decis să urmeze cursurile Universității Oxford Brookes”, se arată într-un comunicat al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.

La Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, de la București, în 17-19 aprilie a.c., premiul II a fost câștigat de Cherisa Leon, clasa VI A, pentru interpretare la vioară, prof. Cherisa Ilir. Tot la București în perioada 22-25 aprilie a.c., și elevii claselor IX-XII, au fost premiați după cum urmează: premiul II – Sara Gheorghe  clasa a XI– percuţie, prof. Mario Florescu; menţiune pentru Alexandra Drăgan, clasa XI A – canto tradițional, prof. Florea Dulcica și tot mențiune pentru Daniela Mircea , clasa XII A–  canto classic, prof. Felicia Fleter.

În ceea ce privește Olimpiada Naţională Corală, desfășurată la Pitești, în perioada 22-25 aprilie a.c., premiul III a fost obținut de Corul „Eutherpe”, sub bagheta dirijorului prof. Cameniță Cristina, iar la Olimpiada de Artă Teatrală, au obținut mențiune Mădălina Sicoe, clasa X D și Alex Marnea, clasa XI D, instruiți de prof. Nicolae Brânzeu și prof. Adriana Ghiniță.

Recomandările redacției