Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, implicați în proiecte Erasmus în șase țări europene

0
974

Miercuri, 11 decembrie, a avut loc prezentarea mai multor activități din cadrul proiectelor celor două proiecte Erasmus + în care sunt implicați elevii şi profesorii claselor liceale de arte și arhitectură.

În cadrul proiectului „European Art & Tales in progress – Once upon a time in Europe” – proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlară și proiect de schimb interşcolar în cadrul Programului Erasmus+, eleva Iulia Jurcă a făcut o prezentare a celor două luni de mobilitate din Akademisches Gymnasium Salzburg – Austria unde a locuit și studiat în perioada 20 septembrie – 20 noiembrie 2019.

Elevii au povestit și experiența din mobilitățile ce au avut loc până la această dată în cadrul celui de al doilea proiect în care colegiul este partener. Este vorba despre un proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare – proiect de schimb interșcolar finanțat prin programul Erasmus+. Proiectul urmărește educarea elevilor în spiritul antreprenoriatului social pentru soluționarea unor probleme locale legate de integrarea socială. Elevi din șase orașe europene (Arad-România, Atena-Grecia, Bergen op Zoom-Olanda, Cavan-Irlanda, Sandnes-Norvegia, Sant Cugat/Barcelona-Spania) analizează arhitectura socială și modul în care societatea este în continuă transformare, iar soluțiile la problemele descoperite sunt legate de spațiul orașului, comunicare cu autoritățile, urbanism și dezvoltarea unor proiecte de antreprenoriat social. Proiectul este coordonat de prof. Stoica Nicoleta.

Elevii Buhai Alexandru, Căluţoiu Daniela, Damian Alexandra, Demeter Andreea, Dobra Mara, Popa Silvia au povestit colegilor despre școlile și orașele în care au fost, activitățile în care au fost implicați şi cum a fost să locuiască timp de câteva zile la o familie din țările partenere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.