Elevii comunei Păuliș vor beneficia de confortul asigurat de două noi investiții

0
695

Sunt în curs de realizare două investiții de care vor beneficia elevii din comuna Păuliș, respectiv din satele Sâmbăteni și Păuliș. Iată ce ne relata recent primul edil al comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară, despre stadiul acestor investiții.
Școala Gimnazială „Sabin Manuilă“ din  Sâmbăteni

„Primăria comunei Păuliș, împreună cu Școala Gimnazială «Sabin Manuilă» din Sâmbă­teni se pregătește pentru inaugurarea obiectivului de ­in­vestiție «Extindere și rea­bilitare Școală Gimnazială», accesat printr-un proiect guvernamental. Se lucrează în prezent la construcția unei clădiri anexe în care se vor amplasa cele trei cazane de încalzire pentru asigurarea confortului în spațiile de ­școlari- zare. Dorim ca această lucrare să se finalizeze până la sfârșitul lunii mai 2016 pentru a putea să inaugurăm această locație. Sperăm ca în această vară să inaugurăm și statuia distinsului om de știință și cultură Sabin Manuilă, amplasată în fața școlii ce-i poartă numele. Vom găsi soluții ca în această perioadă să asfaltăm și curtea școlii“ preciza edilul.
After School la Păuliș
Un mare ajutor pentru elevii mai mici este și posibilitatea de a fi sprijiniți și supravegheați de cadre autorizate și după terminarea orelor de curs. Aceasta se va realiza prin proiectul  „After School”, ne explică primarul Petru Nicoară – fost profesor și director de școa­lă. „Primăria Comunei Păuliș pregătește în pre­zent un proiect intitulat «After School» pentru a-l depune la AFIR Timișoara pe Programul Na­țional de Dezvoltare Rurală. Având în vedere că ne-au mai rămas sume necheltuite din Măsura 7.2 pe Infrastructura Educațională, în valoare de peste 340.000 Euro, s-a impus să demarăm acest proiect. Odată cu deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor vom accesa și acest proiect alături de celelalte trei care au fost declarate eligibile“.    (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.