Incidentele dintre elevi în şcoli i-au determinat pe poliţişti să încerce să stea din nou de vorbă cu liceenii. În cadrul activităţilor de prevenire, poliţiştii de proximitate şi de pre­venire  şi cei de la Poliţia oraşului Lipova s-au întâlnit,  săptămâna trecută, cu 353 elevi din clasele IX – XII de la Liceul Atanasie Marienescu, precum şi cu peste 200 elevi din clasele V-VII de la Şcoala Gimnazială Maria Radna.
Elevii au vizionat un film cu titlul „Cheia e la tine!” care conţine mărturiile unor minori deţinuţi din penitenciarul pentru minori şi tineri din Craiova şi din Penitenciarul pentru femei din Târgşor, care au fost închişi pentru furt, tâlhărie, omor, consum şi trafic de droguri. În film apar şi cunoscuţii sportivi Lucian Bute şi Andreea Răducanu, care le transmit elevilor mesaje pentru a face alegeri potrivite în viaţă şi pentru a-şi alege cu grijă drumul pe care vor să-l urmeze în viitor.
Poliţiştii au dezbătut cu elevii consecinţele unor fapte de furt, loviri, cu care se pot întâlni, pentru ca elevii să nu ajungă autori sau victime ale unor astfel de fapte.
Aceste activităţi fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile al IPJ Arad pe anul 2013 şi vor continua în toate unităţile de învăţamânt din municipiu şi localităţile din judeţ.
Elevii au fost receptivi la recomandările poliţiştilor, fiind curioşi să afle cât mai multe lucruri despre legitima apărare și despre cum pot să devină poliţişti.

Recomandările redacției