Elevii de la Peda învață în Cipru

0
580

Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” este beneficiarul unui proiect european în valoare de 109.280 euro.

În urma unei selecții riguroase, 45 de elevi din clasele a XI și a XII-a, specializările pedagogic și matematică – informatică participă la o experiență concretă de muncă și formare în spațiul european, în scopul dezvoltării competențelor profesionale și personale.

În perioada 25 noiembrie – 7 decembrie 2019, 13 eleve de clasa a XII-a, profil pedagogic, specializarea învățători – educatoare de la Colegiul Naţional «Preparandia – Dimitrie Țichindeal», sub coordonarea profesorilor Valeria Peștean, Larisa Chițu și Claudia Dragoș, a mentorilor desemnați de partenerul nostru din Cipru și din școlile în care se desfășoară stagiul de practică, desfășoară activitățile practice conform programului de lucru elaborat și fundamentat pe nevoile de pregătire practică identificate la nivelul colegiului nostru”, susține coordonatorul proiectului, prof. Ștefana Șerban.

Premergător mobilității, cele 13 eleve au parcurs un program de pregătire pedagogică, lingvistică și culturală. Elevele vor merge în Nicosia şi Limassol.

Suntem bucuroși că şcoala noastră beneficiază de un astfel de proiect și valorifică această oportunitate pentru a oferi elevilor o experiență unică în formarea lor pentru cariera didactică într-un context educațional european”, a declarat prof. Sorin Haiduc, directorul liceului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.