De câteva zile, de când a început războiul în Ucraina, întreaga lume este impresionată de tragedia oamenilor implicați în conflict.  Sunt extrem de multe voci care strigă ,,pace”, chiar și cetățenii simpli ai Rusiei. Este 1 Martie, iar ziua aceasta pentru români semnifică renașterea. Firul alb-roșu împletit este purtat cu plăcere de femei și copii. În multe școli și gădinițe, copiii împreună cu cadrele didactice au confecționat, cu câteva zile înainte, aceste mici simboluri de primăvară.

Un gest inedit l-au făcut însă elevii de la Colegiul Național ,,Preparandia -Dimitrie Țichindeal”, care au confecționat obișnuitele mărțișoare, dar în forma unor porumbei albi, pe care elevii  au scris ,,pace” și ,,stop războiului”. ,, Mărțișoarele noastre au aripi de pace”, spun, într-un glas, cadrele didactice și elevii Colegiului. Păsările albe, având pe fundal steagul Ucrainei, au fost expuse la intrarea în școala respectivă pentru a putea fi apreciate de cât mai mulți oameni.

Să sperăm că odată cu primăvara se va instaura și pacea și nu vor mai fi oameni care suferă din cauza nebuniei unor șefi de state.

Recomandările redacției