Elevii din învăţământul preuniversitar şi preşcolarii intră de astăzi în vacanţa de vară. Vacanţa, care începe astăzi, se va încheia pe 15 septembrie, urmând ca pe data de 16 septembrie să înceapă anul şcolar 2013-2014.
Elevii de clasa a VIII-a au intrat în vacanţă cu o săptămână mai devreme, urmând să susţină probele evaluării naţionale, care încep în data de 25 iunie. Prima probă a evaluării naţionale – cea la limba română – va fi susţinută pe 25 iunie. Elevii aparţinând minorităţii naţionale vor susţine eva­luarea la limba maternă pe 26 iunie. Ultima probă – cea la matematică – va avea loc pe 27 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi făcute publice pe 3 iulie.
Şi absolvenţii de clasa a XII-a au intrat mai devreme în vacanţă, în vederea susţinerii examenului de bacalaureat, care se desfăşoară în pre­zent, candidaţii susţinând în aceste zile proba de testare a competenţelor digitale, care se va încheia vineri. Prima probă scrisă va avea loc la 1 iulie, la limba română.

Recomandările redacției