Elevii învaţă în această săptămână cum să facă faţă catastrofelor naturale

0
284

copiiPeste 3.000 de copii din unităţi de învăţământ situate în zona de activitate a E.ON România vor primi, în perioada 7-11 aprilie, lecţii despre siguranţă şi energie, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Voluntarii E.ON România, alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad vor prelua, în această săptămână, rolul de profesori pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.5 din municipiul Arad.

Prin intermediul unor lecţii interactive privind utilizarea corectă a surselor de energie şi  modul de comportament în caz de incendii sau alte situaţii cu potenţial devastator, copiii vor  învăţa ce trebuie să facă pentru a evita pericolele şi pentru a avea o copilărie în condiţii de siguranţă.

Campaniile derulate de ISU Arad şi E.ON şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Programul derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 7- 11 aprilie 2014 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Pentru mai multe detalii, consultaţi comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.