consiliuElevii Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal“ din Arad îşi aleg preşedintele. Patru candidaţi se luptă pentru acest titlu: Melania Avram, Georgiana Bighescu, Madalin Damian şi Sebastian Netedă.
„Conducerea şcolii le-a acordat o perioadă de timp pentru a-şi face campanie electorală în rândul elevilor, iar la sfârşitul acesteia, în cadrul unei şedinţe, cei patru candidaţi şi-au expus din nou punctele de vedere şi au adus la cunoştinţa ultimele detalii pentru care ar merita să ocupe funcţia de conducere“, ne-a declarat elevul Alexandru Obrad.
Cei patru au făcut numeroase promisiuni în faţa electoratului, printre care înfiinţarea de cercuri şcolare pe diverse domenii, training-uri, întâlniri cu personalităţi, crearea unui post de radio şcolar şi multe altele.
Ziua decisivă pentru cei patru a fost 31 octombrie, când elevii şi-au votat favoritul. „O comisie electorală s-a deplasat cu o urnă în fiecare clasă de liceu. Elevii au primit bu­letinele de vot pe care le-au ştam­pilat şi mai apoi le-au introdus în urnă“, a declarat Violeta Tocaciu, Consilierul educativ al şcolii, coordonator al acestui proiect.
În urma votului, Melania Avram a fost aleasă în funcţia de preşedinte al elevilor din cadrul Liceului Pedagogic, urmând ca în cel mai scurt timp să îşi pună planurile în aplicare şi să se obişnuiască cu noua funcţie. „Acest proiect intern este foarte important, fiind un exerciţiu al democraţiei care îi pregăteşte pe elevi pentru viaţă“, a încheiat Maria Pădurean, director adjunct al Liceului Pedagogic.

Recomandările redacției