Elevii ,,Liceului Tehnologic Aurel Vlaicu”, și nu numai, ar putea fi mutați într-o altă clădire

0
311

O postare apărută zilele acestea pe rețeaua de socializare a stârnit mirarea și indignarea multor arădeni. Este vorba de o posibilă mutare a liceului ,,Aurel Vlaicu” într-o altă clădire  din oraș. ,,În cateva minute se distruge o tradiție de 129 de ani de Școală tehnică în Arad și anume Liceul Tehnologic ‘Aurel Vlaicu”. Laboratoare,ateliere și săli de clasă amenajate pentru a pregăti specialiști în mai multe meserii ar urma să fie abandonate de elevi și profesori,care vor fi mutați în alte spații improprii învățării unei meserii. Inspectoratul Școlar Arad, omoară Aradul lipsindu-l de muncitori calificați și,implicit prin acest lucru,distruge agenții economici care nu vor mai găsi forță de muncă calificata în următorii ani. Nu știu dacă sunt jocuri politice sau nu,trag un semnal de alarma tuturor celor responsabili de soarta acestui oraș”,se spune în postare. Liceul respectiv este în imediata apropiere a Colegiului Național Preparandia – D. Țichindeal și se vorbește că imobilul în care funcționează actualmente liceul tehnologic ar fi dorit de cei de la Țichindeal, deoarece au un număr mare de solicitări însă nu ar mai deține spațiul necesar. Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu este un liceu cu tradiție ce pregătește anual specialiști în mai multe meserii. În prezent aici învață  500 de elevi în școala profesională, liceu (zi și seral) și școală postliceală, pentru calificările mecanici auto, operator la mașini cu comandă numerică dar și specialiști CAD.

Postarea a creat multă vâlvă pe internet. Oamenii exprimându-și nemulțumirea pe facebook.  Alin Tomoioagă spune:

,,Incredibil. Este liceul unde am pășit pentru prima dată acum 20 de ani. Atunci se punea accent mare pe pregătirea practică chiar dacă erai elev de liceu. Să sperăm că este doar un zvon și nu se pun să distrugă o școală cu tradiție”.

,,Oare în Arad nu mai avem nevoie de nimic, de absolut nimic doar de market și de voturi? Efectiv suntem vai ne noi ,sunt comune în țară mai dezvoltate decât Aradul. Penibil județ, oraș municipiu, lângă vamă să fim așa uitați ca în Evul Mediu”, se întreabă Flavia.

Se pare că nu doar acest liceu, ci mai multe școli din Arad își vor schimba locațiile. ,,În același situație sunt mai multe licee. Se propune mutarea unui liceu într-un internat școlar”, mărturisește Vasi.

Am cerut mai multe informații de la Inspectoratul Școlar Arad. Adriana Vădăsan, purtător de cuvânt în cadrul ISJ, ne precizat: ,,Nu exista nicio decizie cu privire la această problemă. Într-adevăr Primaria Arad împreună cu ISJ Arad, fac un studiu pentru eficientizarea rețelei școlare, fără a fi luată nici o decizie”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.