Elevii lui Sabău, decisivi pe final: Lipova – Sebiș 3-1

0
713

Șoimii Lipova a învins cu 3-1 pe Național Sebiș în primul derby arădean din noua stagiune de Liga a III-a, toate cele patru goluri fiind înscrise în repriza secundă.

Prima repriză a fost dominată teritorial de gazde, dar marile ocazii le-a avut echipa antrenată de Călin Cojocaru. Însă, execuțiile din primele 20 de minute ale lui Ruță, Enciu sau Mărgărit nu i-au pus probleme lui Filip. Cea mai importantă șansă a primei părți a avut-o Pintea, cu șapte minute înainte de pauză, când a lovit transversala după o combinație cu Enciu. Ultima ocazie a reprizei i-a aparținut lui Ruță, din lovitură liberă, dar șutul pe jos nu l-a păcălit pe Filip și scorul pauzei a fost 0-0.

Gazdele au cerut un penalty la prima fază importantă a reprizei secunde, dar „centralul” Roman a fost de părere că mâna lui Pintea era lipită de corp. Deschiderea de scor a venit în minutul 58, când Mărgărit a trimis în plasă cu capul, de la colțul scurt, după un corner executat de Ruță.

Golul egalizator a căzut după 12 minute, în urma unei schimbări inspirate a lui Flavius Sabău. Nou-intratul Burlă a executat bine un corner, iar Mădălin Popa a trimis un șut lângă bară de la marginea careului. Fostul utist Burlă era să-și treacă numele și pe tabela de marcaj, dar a trimis peste poartă cu capul din centrarea lui S. Popa. Doar un minut mai târziu, a fost rândul sebișenilor să ceară penalty la o cădere în careu a lui Enciu, dar arbitrul a acordat doar corner, rămas fără rezultat.

Elevii lui Flavius Sabău s-au dezlănțuit pe final de partidă și au tranșat meciul în ultimele cinci minute. 2-1 s-a făcut în minutul 89, Pașcu executându-l pe Horvat cu un șut din 14 metri, iar tabela a fost închisă de Trabalka trei minute mai târziu. Atacantul a primit o pasă de la Sulea, a driblat doi adversari și a trimis în plasă.

Așadar scor final 3-1 și Lipova începe cu dreptul noul sezon. Pentru trupa condusă de Radu Pop urmează o deplasare la Ocna Mureș sâmbătă, în timp ce Sebișul joacă vineri, pe teren propriu, cu ACS Dumbrăvița.

Formații:

Lipova: Filip – Savin, Calvin, Bercu, Filimon – C. Poiană (Burlă 66), M. Popa, S. Popa (Dobrean 78), D. Rusu (Pașcu 78) – Sulea, Trabalka. Rezerve: Bujor – Iova, Stoin, A. Popa

Sebiș: Horvat – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Stepancev – Pintea, Ruță (Ciochină 87) – Mărgărit (Susan 78), Onțel, Cl. Vereș (Goșa 63) – Enciu (Szekely 82). Rezerve: Jianu – Ciochină, Moisi, Petculescu

Arbitri: George Roman (Grădinari – Timiș) – Alexandru Filip și Alin Botiș (ambii din Timișoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.