Elevi din mai multe școli din județ – în jur de 100 la număr – au fost angrenați într-o acțiune inedită – de cunoaștere a naturii. Aceș­tia au vizitat Grădina de Mirodenii din Păuliș a soților Ciuban.
Acțiunea, organizată la initiative vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici, i-a vizat pe elevii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a de la școlile din Cuvin, Ghioroc, Sâmbăteni și Covăsânț. La Grădina de Mirodenii, aceștia au avut parte de lecții practice.
Odată ajunși la destinație, copiii au primit din partea gazdelor câte o insignă – buburuză pentru a fi introduși în lumea de poveste din grădina mirodeniilor. Au degustat siropuri din lavandă, mentă și alte plante aromatice, iar apoi au avut parte de o incursiune prin grădină unde au poposit la fiecare plantă care le-a fost descrisă în detaliu de Doina Ciuban. Aceasta le-a explicat caracteristicile mirodeniilor, dar și întrebuințarea lor, multe dintre ele regăsindu-se în rețetele bunicilor.
La închierea turului în Grădina de Mirodenii, elevii organizați în echipe, sub îndrumarea învățătoarelor și a profesoarelor s-au întrecut în cadrul concursul de cunoș­- tințe despre plantele din grădina gazdelor. Copiii au primit fructe la încheierea activității.
(S.S.)

Recomandările redacției