Elevii nu sunt de acord cu noul regulament şcolar

0
417

elevi

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă prevederile noului regulament prin care se introduce purtarea unui semn distinctiv obligatoriu.

Elevii au condamnat prevederile din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar prin care se introduce ca normă obligatorie purtarea unui semn distinctiv în cadrul unităţilor de învăţământ şi consideră că astfel s-ar încălca principiul gratuităţii sistemului educaţional consacrat în Constituţie şi în Legea Educaţiei Naţionale.

„Astfel, Art. 76, alin. (1) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar permite şcolilor să implementeze obligativitatea purtării unor semne distinctive, cum ar fi ecuson, uniformă, eşarfă sau altele asemenea. Considerăm că prin această măsură se încurajează corupţia din cadrul şcolilor prin negocierile duse între direcţiuni şi producătorii privaţi, neexistând o formă de înştiinţare în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor. La nivel naţional s-au semnalat cazuri în care uniformele aveau un preţ exagerat sau erau fabricate şi comercializate de unităţi private, fără o licitaţie publică prealabilă, depăşind, de cele mai multe ori, suma de 200 de lei. Reamintim că Legea Educaţiei Naţionale prevede gratuitatea învăţământului preuniversitar şi scoatem în evidenţă faptul că elevii sunt beneficiarii direcţi ai sistemului educaţional, nu angajaţii acestuia”, au susţinut elevii într-un comunicat remis presei.

Elevii consideră că această măsură este benefică doar în condiţiile în care costurile ce implică achiziţionarea acestor semne distinctive vor fi suportate de către unităţile de învăţământ, autorităţile locale sau de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi solicită măsuri concrete pentru rezolvarea acestei probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.