Elevii seleușeni sunt bine implicați și în activități gospodărești

0
531

Despre situația școlară din Seleuș ne-a spus câteva cuvinte directorul Școlii Gimnaziale din Seleuș, profesor Teodor Crișan.
„În Seleuș sunt la ora actuală 321 de elevi, în 20 de clase. În două locații: în Seleuș și Moroda școlile au clase de la… pregătitoare la clasa a opta iar în Iermata avem un simultan pentru clasele I-IV.
Un aspect important și pozitiv este că toate cele 30 de cadre didactice sunt titulare și calificate“ preciza acesta.
Toate școlile vor trece printr-un proces de reabilitare dar se simte nevoia unei Săli de sport și buna colaborare cu Primăria a făcut ca deja să fie făcute demersuri pentru construirea ei într-un viitor apropiat.
scoala seleusDeși s-a impus ca țintă pentru viitorul an școlar obținerea unei rate mai bune de promovabilitate la absolvenții de clasa a VIII-a, directorul Teodor Crișan n-a putut să nu observe și aprecieze aspectul extrem de pozitiv al implicării copiilor în activități gospodărești, în familie.
„În felul acesta copiii învață încă de acasă – și o învață bine – meseria de legumicultor cu toate activitățile ei conexe, inclusiv pregătirea legumelor și chiar mersul la piață“ sublinia directorul școlii seleușene.
Cât privește activitatea în cadrul școlii, profesorul Crișan a subliniat participarea cadrelor didactice seleușene la un prim flux în cadrul unui proiect Erasmus, pe direcții precum:  relaționarea cu părinții elevilor și comunitatea locală ori cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor locale specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.