saptamanaElevi din nouă unităţi de învăţământ din municipiul Arad vor realiza un lanţ uman, mâine, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, în Piaţa Avram Iancu. Activitatea va continua prin deplasarea elevilor şi preşcolarilor din Piaţa Avram Iancu, pe strada Tribunul Dobra, până în Piaţa Arenei, în sensul giratoriu, unde vor transmite mesajele nonviolenţă şi împotriva delincvenţei, inscripţionate pe tricouri. Această activitate va fi filmată cu o dronă. De asemenea, vor avea loc şi prezentări ale poliţiştilor de proximitate şi de ordine publică de la posturile comunale de poliţie, în unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul nostru.

Cea de-a noua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie derulată la nivel naţional, de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, se va desfăşura şi la Arad.

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie se va derula, la nivel naţional, cea de-a noua ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

„Poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenirea a criminalităţii şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. Vor fi cooptaţi în organizarea şi derularea acestor acţiuni parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale şi mass-media”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad, Camelia Tuduce.

Recomandările redacției