DCF 1.0Astăzi de la orele 17, la Librăria Corina, va fi lansat volumul „Eliade, esotericul” de Marcel Tolcea. „Eliade, esotericul” a apărut de curând la Editura Est din Paris şi este o ediţie revăzută şi adăugită a studiului cu acelaşi nume publicat în 2003 la Mirton, în Timişoara.
Volumul va fi prezentat de scriitorul Gheorghe Schwartz, preşedintele Filialei Vest a Institutului Cultural Roman. Lan­sa­rea va avea loc în prezenţa autorului. Participă editorul Samuel Tastet, director al Edi­- turii Est. „«Eliade, ezotericul» este cel mai complet studiu, în limba română, despre Eliade și ezoterism și se referă la familiarizarea lui Eliade cu René Guénon, gravitând în jurul operei li­terare a lui Mircea Eliade”, Moshe Idel, filosof și cercetător al Cabalei, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim.
Facem menţiunea că prima ediţie a cărții Eliade, ezotericul a fost distinsă cu Premiul pentru eseu românesc al Asocia­ţiei Editorilor din România în 2003 și Premiul Asociaţiei Scriitorilor din România, Filiala Timişoara.
Marcel Tolcea s-a născut în 1956, la Sînnicolau Mare, județul Timiș. Este profesor universitar la Universitatea de Vest Timișoara și director al Muzeului de Artă Timișoara, scriitor și jurnalist. A semnat prefețe, studii introductive, studii în peste 40 de volume. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator al Societăţii Timişoara, membru fondator al Fundaţiei Soros și al board-ului naţional şi local, membru fondator al Institutului Intercultural Timişoara şi secretar al Consiliului de Administraţie, membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei naţio­- nale CONCEPT, (Soros Open Network), mem­bru al Consiliului Național de Ates­tare a Diplomelor, Titlurilor și Certificatelor Universitare, redactor și membru al Consiliului științific al revistei Trivium.

Recomandările redacției