PREZENTARE - ELICOPTER SMURD - IASIO femeie de 58 de ani, din judeţul Bihor, care a suferit arsuri grave în urma unui incendiu, a fost dusă cu elicopterul la Bucureşti. SMURD Arad s-a implicat în acest caz şi a transportat-o pe victimă de la Oradea la Arad. Femeia a fost transportată mai apoi la un spital din Bucureşti.
Femeia a suferit arsuri grave în urma unui incendiu pornit în apartamentul în care locuia. „Elicopterul SMURD Arad a transportat femeia doar de la Oradea la Arad. Iniţial, SMURD Arad trebuia să o transporte direct de la Oradea la Bucureşti, dar nu au reuşit din pricina condiţiilor meteo nefavorabile. Astfel, elicopterul SMURD Arad a adus-o de la Oradea la Arad, de unde a fost preluată de un elicopter mai mare, venit de la Bucureşti, care să traverseze munţii şi să facă faţă condiţiilor meteo”, a declarat medic șef UPU SMURD Arad, Monica Puticiu.
Astfel, din Bucureşti a ajuns elicopterul MAI care a decolat din Capitală, la ora 17,00, pentru a transporta din Arad femeia cu arsuri grave. Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI era unul de tip MI 17, iar la bordul său se afla o echipă SMURD.
La București, elicopterul MAI a aterizat la baza IGAV din Băneasa, iar femeia a fost transportată la Spitalul de Arşi, pentru tratament.
(C.G.)

Recomandările redacției