Emoții după o oră perfectă: UTA – FC Brașov 3-2 (2-0)

0
289

Echipa fanion a Aradului și-a atins scopul în primul meci al anului după o prestație aproape perfectă timp de 55-60 de minute, după care a tremurat serios în fața Brașovului. La fel de adevărat este că „alb-roșii” au jucat în inferioritate numerică după eliminarea lui Hlistei, dar și au acuzat șocul psihic al unor ratări mari la scorul de 3-1.
În absența suspendatului Burlă, stafful tehnic utist a confirmat primul „unsprezece” din amicalele verii, iar opțiunile lor au fost excelente. De partea cealaltă, Stere a surprins prin lăsarea pe bancă a golgheterului Matei, sau a lui Avram.
Intențiile ofensive ale gazdelor au fost clare încă din start, dar Hlistei a finalizat de fiecare dată pe mijlocul porții. În minutul 15, însă, tabela s-a modificat. Pe o contră purtată de Strătilă, Hlistei și Man au combinat la marginea careului, iar juniorul a tras în plasă: 1-0. Oaspeții au reacționat doar prin pătrunderea lui Ene, finalizată cu un șut reținut fără probleme de Miron. La următoarea fază, utiștii au punctat din nou. Gligor a centrat dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, iar Curtuiuș a șters balonul spre colțul lung: 2-0 (min. 31). De abia din acel moment ardelenii au ieșit mai mult la joc, dar Miron a avut de fiecare dată răspuns la șuturile lui Mun­teanu și Pană de la semidistanță.
Și actul secund a debutat perfect pentru arădeni. În chiar minutul 46, Strătilă a recuperat un balon în jumătatea de teren adversă, a pasat în careu pentru Man, iar acesta a marcat la colțul scurt. După 9 minute, brașovenii au revenit în joc după ce Ene a trimis printre picioarele lui Miron din 3 metri, de la colțul lung. În minutul 59, când Hlistei era eliminat, devenea clar faptul că meciul nu era încheiat. Totuși, Strătilă putea pune capăt emoțiilor, dacă nu ar finalizat pe lângă poartă o acțiune la care a driblat inclusiv portarul. Nici nou-intratul Rus nu a fost mai inspirat la finalizare, așa că trupa lui Stere avea să relanseze cu totul partida în minutul 80. Coman a centrat de pe dreapta și Matei a marcat din apropiere cu capul. Finalul a aparținut clar oaspeților, care au ratat golul egalizator prin Alupoaie (șut puțin pe lângă vinclu) și mai ales Rus, care a reluat din 5 metri peste, cu toată poarta în față. Ultimul fluier a adus bucuria izbăvitoare în tabăra „Bătrânei Doamne” pentru un succes pe cât de muncit pe atât de meritat.
Formații:
UTA: Miron – Polgar, Al. Manea, Botiş, Gligor – Strătilă (77 Cip. Rus), Chindriş, Tănase, Hlistei – D. Man (68 Ad. Petre), Curtuiuş (79  Copil ‘79). Antrenor: Roland Nagy
FC Brașov: Fl. Iacob – Al. Coman (70 Cerlincă), Istrofor (52, M. Matei), Bruno Madeira, Vagner – Manole, S. Pană (60 Avram), V. Munteanu, Alupoaie – Bg. Rusu, M. Ene. Antrenor: Mihai Stere
Arbitri: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) – Mihai Marica (Bistrița), Adrian Mărginean (Aiud).
Rezervă: Nicolae Botaș (Timișoara).
Cartonașe galbene: Tănase 35, Hlistei 41 și 59, Miron 88, Manea 90 / Vagner 48, Coman 65, Madeira 84
Cartonaș roșu : Hlistei (UTA) – min. 59
Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Daniel Sabău (Zalău)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.