Universitatea Aurel Vlaicu a organizat , într-unul dintre cele mai moderne aşezăminte universitare din ţară: Complexul M din Micălaca, o impresionantă festivitate de deschidere a anului universitar. Ceremonia a fost onorată de prezenţa alături de conducerea universităţii, de corpul profesoral şi de studenţi, a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, ai primăriei municipiului, ai Prefecturii, ai cultelor religioase, ai Centrului Cultural Judeţean, diplomaţi români şi străini. Au fost prezenţi de asemenea reprezentanţi ai unor instituţii publice implicate în fenomenul de educare şi de învăţământ: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, directori din învăţământul preuniversitar şi reprezentanţi ai Ligii Studenţilor. O prezenţă insolită şi care ar trebui să devină o constantă a fost aceea a reprezentantului Serviciului Român de Informaţii.
După ce corul Facultăţii de Teologie a universităţii a intonat imnul academic „Gaudeamus igitur”, oaspeţii şi studenţii au fost salutaţi de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta Consiliului Academic al universităţii, şi de prof. univ. dr. Ramona Li le, rector al instituţiei arădene de învăţământ superior.
Prof. univ dr. Lizica Mihuţ a prezentat oaspeţii, apoi a făcut un scurt istoric, rememorând perioada începuturilor şi evocând stadiul actual de dezvoltare a universităţii. „Anul universitar se deschide astăzi sub auspicii favorabile. Dacă la început a fost greu să atragem o mie de studenţi, iată că astăzi avem peste cinci mii. Şi baza materială a urmat aceeaşi curbă ascendentă şi, iată, acum deschidem anul universitar într-o aulă care ocupă un întreg etaj. Universitatea Aurel Vlaicu a fost o provocare pentru corpul profesoral şi pentru studenţi, şi continuă să rămână o provocare la performanţă academică”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
Prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al universităţii, a vorbit despre condiţiile de studiu, de cercetare şi de viaţă oferite de universitate. „Avem o bază materială bine pusă la punct şi pe care continuăm s-o îmbogăţim. Sălile de curs şi laboratoarele sunt la cele mai înalte standarde şi facem eforturi să le menţinem la nivel foarte înalt. Căminele studenţeşti oferă condiţii confortabile de viaţă. Studenţii universităţii noastre au condiţii optime de studiu, însă ştim că este loc de mai bine şi facem eforturi în acest sens”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile.
Corpul profesoral şi studenţii au fost salutaţi prin scurte alocuţiuni de subprefectul Radu Stoian, de reprezentatul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Aradului, de cel al Consiliului Judeţean, de cel al Primăriei (care a transmis un mesaj din partea primarului Gheorghe Falcă – absent din localitate), de cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi de directoarea Centrului Cultural Judeţean.
Mulţumind celor prezenţi, prof. univ dr. Lizica Mihuţ a evidenţiat sprijinul primit de universitate din partea tuturor autorităţilor judeţene şi municipale, făcând o menţiune specială la adresa presei locale.
Ceremonia a fost încheiată de prof. univ dr. Ramona Lile, rector al universităţii: „Declar deschis anul universitar 2014-2015 în Universitatea Aurel Vlaicu. Urez succes corpului profesoral şi studenţilor. Vivat Academia!”, a rostit prof. univ dr. Ramona Lile.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției