S-au încheiat înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Emoțiile încep în curând pentru cei care nu au reușit să obțină fie nota 5 la o materie, fie media 6 în sesiunea din luna iulie 2019. Conform structurii Bac-ului din toamnă 2018-2019, candidații vor putea încerca pentru a doua oară, sau mai mult, să promoveze examenul, începând cu data de 21 august, când are loc susținerea probei de limba și literatura română. Comparativ cu structura lunii iulie, cea din toamnă le oferă candidațiilor două zile libere între proba obligatorie a profilului (23 august) și proba la alegere a profilului și specializării (26 august).

La nivelul județului Arad, s-au înscris 488 de candidați pentru proba de limba și literatura română Ea); 5 candidați pentru proba de limba și literatura maternă Eb); 705 s-au înscris pentru proba obligatorie a profilului Ec); 555 de candidați pentru proba la alegere a profilului și specializării Ed). Toate cele trei probe se concretizează printr-o probă scrisă, candidații având trei ore pentru finalizarea subiectelor fiecărei probe.

În data de 26 august, se încheie susținerea ultimei probe scrise, urmând ca rezultatele să fie publicate pe edu.ro . După aflarea rezultatelor, în cazul în care candidații au promovat examenul, aceștia se pot înscrie la sesiunea de admitere din toamnă a facultății pe care doresc să o urmeze.

Sorina Dragomir

Recomandările redacției