SAMSUNGReprezentanţii Enel au deschis o anchetă, după ce un arădean a solicitat ajutorul presei, pentru că s-a trezit cu o factură astronomică la curent. Mai exact, pe ultima factură, bărbatul a aflat că are de plată peste 28.000 de lei pentru o locuinţă de nici 40 de metri pătraţi. Se pare însă că e vorba de o confuzie, pentru că bărbatul trebuie să scoată din buzunar pentru a fi rebranşat 6.000 de lei, în urma verificărilor.

„Începând cu data de 23.08.2010 clientul transmite telefonic, prin Info Enel – Serviciul Informații Clienți, o dată la douã luni indexul contorului electric. În data de 27 decembrie 2011 s-a efectuat o citire de regularizare a contorului electric de către personalul contractant al Enel Energie, rezultând o cantitate de aproximativ 5.000 kWh nedeclaraţi şi care au fost înregistraţi în următoarea factură de curent. Domnul Grilă Dumitru a contestat această factură de curent prin faptul că, contorul electric nu functionează corect şi automat nu înregistrează consumul real de energie electrică. Acest contor a fost trimis pentru a fi verificat la laboratorul de metrologie, iar rezultatul laboratorului a fost că acesta înregistreazã corect energia electrică consumatã. În data de 25.02.2013 clientul este deconectat de la reţeaua electrică, având înregistrate restanţe la facturile de energie electricã de peste 6.000 lei”, au declarat reprezentanţii companiei de electricitate.
În concluzie, Dumitru Grilă poate fi racordat la reţeaua electrică numai după ce achită aceste res­tanţe la Enel Energie, altfel contractul de furnizare pentru acest loc de consum va fi reziliat.  

Recomandările redacției