Enel – stat în stat

1
813

de Voicu Sida 

Dacă pandemia asta nenorocită nu a rezolvat marea „problemă“ cu bătrânii, iată că mai are un „ajutor“ din partea Enelului. Pe lângă că au niște tarife la energie extrem de bine piperate, plata facturilor fiind o adevărată corvoadă pentru populație, pe deasupra ești obligat să le achiți prompt, altminteri rămâi, Doamne ferește, pe întuneric total. Una – două ești debranșat, iar pentru a-ți recăpăta „lumina“ trebuie să urmezi alți o grămadă de pași birocratici care te costă timp și, din nou, bani. Cel mai greu este însă pentru populația din mediul rural, în special pentru cea îmbătrânită, care nici măcar nu este informată cui și unde trebuie să se adreseze.

Suntem curioși dacă se va face o reducere acum, odată cu penele acestea de curent. Sunt o sumedenie de sesizări de la oamenii bolnavi din Vârfurile, care au încălzire centrală și au nevoie de energie la pompe. „Asta este pur și simplu bătaie de joc la adresa noastră, a bătrânilor care suntem la pat. Ne clănțăne dinții în gură de frig pentru că ei, cei de la Enel, taman acum s-au pus să facă lucrări la rețea, când este mai frig. Ne clănțăne dinții pe care îi mai avem în gură. Ne «rugăm» pentru cei care au luat decizia inumană de a întrerupe furnizarea energiei electrice și să ne lase fără căldură în toiul iernii“, spune un bătrân.

La Vârfurile, temperaturile au ajuns și sub 10, 12 grade. „Ce le pasă acestora de la Enel de noi? Dar poate s-au gândit că la vară le este cald de fac aceste defrișări acum“, mai spun bătrânii din zonă.

Dar ceea ce fac aceștia în zona Vârfurile, de unde ne vin o sumedenie de sesizări, este chiar bătaie de joc. Mai ales că mulți cetățeni au desființat sobele de încălzire și au trecut la încălzirea centrală. Nu și-au pus problema că Enelul îi va lăsa fără energie atunci când e mai frig. Dar noi trăim în România și aici orice este posibil. Și nu ar trebui să fie nimic mai presus de interesele fiecăruia. Numai că poporul suferă. Până când? O să vedem.

Nu este posibil să faci așa ceva. Este mai rău ca pe vremea comuniștilor, să lași oameni bolnavi fără căldură, în timpul iernii, domnilor de la Enel!

Voicu Sida 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.