Poate cel mai sonor nume sosit la UTA în această vară este Andrei Enescu, mijlocașul central adus la cerințele lui Ionuț Popa de la ACS Poli.
Invitat în emisiunea „Glasul Tribunei” de la TV Arad, noua achi­ziție a Campioanei Provinciei s-a pronunțat asupra lotului actual și a startului de sezon. „Lotul este unul destul de bun, singura problemă e că deocamdată nu suntem chiar omogeni. Au venit mulți jucători și echipa este formată în mare parte din tineri. Ar fi bine să mai vină doi-trei jucători de calitate, ne-ar ajuta pentru că este un campionat lung și vrem să facem o figură cât mai frumoasă. Am văzut că s-a vorbit ceva și de Cipri Rus, nu îl cunosc personal pe Cipri Rus, dar din ce am văzut sâmbătă la amicalul cu Lipova și, din ce am auzit de la alții, este un jucător bun, un vârf care dă go­luri și creează panică. Unii cred că acest start de sezon va fi ușor, dar, după părerea mea, nici un meci nu este ușor. Fie­care echipă știe să se apere și să stea bine în teren. Trebuie să o luăm pas cu pas, să luăm fie­care meci în parte și să vedem ce trebuie să îmbunătățim”, susține mijlocașul de 30 de ani.
În perioada de pregătire Ionuț Popa a optat pentru un sistem de joc 4-2-3-1, iar Enescu e punct fix în linia din fața apărării, unde au fost testați și alți jucători, printre care și lui Ionuț Tănase, plecat între timp de la echipă: „Toți trei (n.a. Tănase, Oprea și Coulibaly) sunt jucători buni. Coulibaly este de profil mai defensiv, recuperează multe mingi, acum va urma decizia antrenorului. Toți am avut meciuri pe acel post, am avut ocazia să demonstrăm dacă merităm sau nu să fim în primul 11.”
Mijlocașul născut la Drobeta Turnu Severin a avut o carieră interesantă, cu prezențe la mai multe echipe din prima ligă și din străinătate: „Au fost șase luni destul de grele la ACS Poli, am și retrogradat din păcate. Am încercat să îmi fac treaba cât mai bine acolo, dar a fost un sezon greu. Condițiile nu erau foarte bune, nu am fost plătiți foarte mult timp și acest lucru s-a văzut până la urmă în rezultatele echipei. Înainte de asta, am avut o experiență plăcută în Cipru, fotbalul de acolo este în creștere, m-am adaptat des­tul de bine, dar din păcate echi­pa la care am fost (n.a. Ethnikos Achna) a primit o interdicție la transferuri și nu am mai putut continua. Perioada cea mai frumoasă din carieră a fost cea de la Iași, unde m-am adaptat cel mai bine și am ajuns în cupele europene. Un an foarte frumos am avut și la Vaslui, iar la Steaua (n.a. actuala FCSB) eram foarte tânăr și aveau o echipă extraordinară atunci. Cel mai bun jucător cu care am fost coechipier e Sânmărtean, era fe­nomenal, un magician”, a mai afirmat cel mai experimentat fotbalist al „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției