UTA traversează o nouă vacanță agitată din punct de vedere al mutărilor pe piața de transferuri. Dacă lucrurile din punct de vedere financiar s-au mai reglat și „roș-albii” ar trebui să nu intre cu restanțe în noul an, la nivel de lot sunt multe lucruri de ajustat. După turul modest de campionat, s-a renunțat deja la 9 jucători: Vădrariu, Cubleșan, Pop, Janos, Petra, Dan, Oprea, A. Iuga și Matei, iar unul dimtre ei se află într-o situație inedită.

Andrei Enescu semnase în vară un contract ce l-a legat de „Bătrâna Doamnă” doar 6 luni de zile, iar acestea expiră la 31 decembrie. Practic, mijlocașul de 31 de ani e liber să-și aleagă viitoarea destinație fără ca utiștii să aibă ceva de obiectat, lucru ce-l nemulțumește pe Ionuț Popa. „Am aflat de abia înainte de meciul de la Constanța care e situația contractuală a lui Enescu. Fostul mare conducător care a fost la noi în vară, Marian Costea, îi făcuse un contract pe doar 6 luni de zile, iar eu și antrenorul secund, Cristi Păcurar, am și apelat la diferite cunoștințe prin Arad pentru a-i oferi fotbalistului o primă de instalare, știindu-se că de la club nu se oferă așa ceva. Acum riscăm să pierdem un jucător cu experiență, care, chiar dacă a mai făcut și meciuri slabe, știe fotbal și ne-ar fi putut ajuta în continuare. Mă gândesc că are și alte oferte, nu știu dacă îl vom putea întoarce din drum. Cert este că în acest moment, ne mai rămân trei seniori în primul <<11>>, un portar, El Hasni și Rus. Manea e accidentat tot restul sezonului, iar cu Benga lucrurile nu sunt clare, el având ceva probleme cu viza”, ne-a mărturisit antrenorul „roș-albilor”.

La rândul său, Enescu spune că așteaptă oferta scrisă de prelungire a contractului din partea clubului și de abia apoi, dacă  va mai fi cazul, va discuta concret și cu alte echipe. „Am mai fost căutat de diferite cluburi, dar le-am spus că prioritate are UTA. Aștept propunerea din partea ei, care ar trebui să vină cel târziu după Revelion și, dacă totul va fi în regulă, rămân la Arad. Dacă nu…”, a menționat fotbalistul sosit de la ACS Poli în această vară.

Andrei Enescu a evoluat în 18 partide pentru „roș-albi” în prima parte a sezonului, toate ca titular, confruntându-se la un moment dat cu o problemă musculară ce l-a ținut pe margine la mijlocul toamnei. Șapte a fost numărul paselor decisive reușite de Enescu până acum la UTA.

Recomandările redacției