Odată depășite problemele de ordin medical, Andrei Enescu a de­butat la UTA în victoria, 1-0, contra celor de la Szeged 2011. Fostul mij­locaș a lui ASU Poli a jucat 65 de minute în amicalul de la Sânnicolau Mic, dictând de multe ori ritmul construcției echipei sale. A încercat de multe ori și pasa decisivă pentru colegii săi din atac, fără prea mult succes deocamdată, omogenitatea nefiind încă punctul forte al „roș-albilor”. „În primul rând am venit pentru mine la UTA, iar în al doilea rând pentru domnul Ionuţ Popa. Nu consider că am făcut un pas înapoi în carieră, mai ales că, după părerea mea, Liga a 2-a este mai puternică decât prima anul acesta. Sunt formaţii de tradiţie ca Petrolul, U Cluj, UTA, FC Argeș, cele trei din Timişoara (n.a. ACS Poli, ASU Poli şi Ripensia) sau Farul, care vor încerca să ajungă și mai sus. Sper să facem o figură cât mai bună sezonul acesta, iar cu încă două-trei transferuri am putea chiar să şi promovăm”, e de părere noul lider de vârstă al utiștilor la 31 de ani fără patru luni.
Evident, fotbalistul originar din Drobeta Turnu Severin are în jurul său doar jucători mai tineri, Oprea și Tănase, cei care îl vor acompania în centrul liniei mediane fiind chiar cu 11 ani mai tineri. „Am întâlnit aici jucători tineri şi talentaţi aici. Cred că le trebuie puţin ajutor, iar o mare parte a acestuia vine de la «Mister», care le transmite tot ce trebuie. Sunt şi jucători cu experienţă, ca mine şi Manea, care discutăm și noi cât putem cu ei, sper ca împreună să ne atingem obiectivul, indiferent care va fi acesta. Bineînțeles, și Oprea şi Tănase sunt doi jucători foarte talentaţi, municitori, pe Oprea chiar îl știu bine de anul trecut de la Timișoara. O să vedem și care va fi sistemul de joc, deocamdată nu e nimeni titular. Fiecare îşi va câştiga postul în urma performanţelor din meciurile amicale, iar cei care vor juca vor da totul pe teren”, a adăugat Enescu.
Ionuț Popa a isistat foarte mult pentru transferul experimentatului mijlocaș, care are și calități de lider în vestiar. „Enescu încă are nevoie de recuperare, dar este un jucător care, la 30 de ani, are experienţă. A jucat la Steaua, la Bistriţa, Iaşi sau în Cipru. Sper ca în jurul lui să putem face un nucleu, de aceea ne-am străduit să îl luăm”, a spus antrenorul Campioanei Provinciei.
Andrei Enescu a semnat cu UTA vineri seara după ce i s-au îndeplinit toate condițiile financiare cerute în ziua venirii sale la Arad. Steaua, Gloria Bistriţa, Politehnica Iaşi, ACS Poli Timişoara, Pandurii, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Vaslui, Gaz Metan Mediaş, Bocs şi Mezokovesd (Ungaria), Ethnikos (Cipru) și din nou ACS Poli sunt echipele la care a evoluat poate cel mai important transfer al verii în „alb-roșu”.
Bogdan Mariș

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției