Epavele a trei corăbii, descoperite în Marea Neagră

0
274

Epavele a trei corăbii de lemn au fost descoperite în Marea Neagră, la o adâncime de peste o sută de metri. Au fost găsite cu ajutorul unor scanere. Deocamdată nu se poate spune cât sunt de vechi, conform Digi 24.

Încă din 2014 cercetătorii au început prospecțiunile în Marea Neagră. Cele trei epave din lemn au fost reperate de curând cu o dronă subacvatică. În imaginile surprinse pe fundul mării, se poate vedea catargul uneia dintre ele, mai multe vase ceramice, dar și bucăți de lemn.

Aurel Mototolea, directorul Muzeului de Arheologie și Istorie Națională Constanța: Știm doar că sunt vase de lemn, corăbii. Dar mai multe nu se pot spune în acest stadiu pentru că ele sunt în curs de cercetare.

O parte dintre obiectele descoperite odată cu epavele vor fi aduse la suprafață pentru ca istoricii să poată stabili vechimea lor.

Marea Neagră ascunde tot felul de vestigii, iar turiștii le pot vedea pe câteva rute subacvatice.

Glicherie Caraivan, cercetător științific institutul GeoEcomar Constanța: Cinci trasee subacvatice care au cuprins atât vizite la epave, Arkadia, Moskova pe urmă cele care sunt scufundate în largul digului de larg Iuksuc, Paris sau alte trasee mai în sud, un submarin de exemplu care se află în dreptul Costineștiului.

Până acum în cadrul proiectului de cercetare în Marea Neagră, în apele române au fost descoperite 19 epave, conform sursei citate. .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.