Orice eveniment cu impact la nivel global influențează omenirea pe toate palierele. Epidemia de coronavirus nu putea trece fără a lăsa urme adânci, numai că impactul major este și în alte domenii, nu doar sănătate. Economia globală are de suferit de pe urma extinderii bolii infecțioase care a cucerit China, scrie evz.ro.
Iar când vine vorba de economie, la orice discuție trebuie să intervină și Fondul Monetar Internațional. Kristalina Georgieva, directorul FMI, a avertizat duminică asupra faptul că epidemia din China poate genera serioase efecte negative asupra creşterii economice la nivel global în anul în curs.
„Pentru moment, previziunile noastre privind creşterea economică sunt de 3,3%, dar ar putea exista o reducere de 0,1%-0,2% într-un caz special. Totuși, invit pe toată lumea să nu tragă concluzii pripite”, a declarat Kristalina Georgieva, citată de LiveMint.com. „Există multe incertitudini şi vorbim aici despre scenarii, nu despre proiecţii, așa că vă rog să îmi adresaţi din nou întrebarea peste zece zile”, a mai adăugat directorul FMI. Georgieva a fost prezentă la Forumul Global al Femeielor, desfăşurat în Dubai (Emiratele Arabe Unite), prilej cu care a răspuns unor întrebări legate de impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei globale.

Recomandările redacției