Plângerile și sesizările la adresa modului în care compania timișoreană Retim își desfășoară activitatea în orașul nostru sunt cu nemiluita. La un moment dat, eram de râsul întregii țări din cauza gunoaielor care efectiv ne sufocau orașul. Munți de gunoaie nu erau ridicate de către cei de la Retim, pentru că… pur și simplu erau incapabili. Aradul și arădenii erau sufocați de gunoaie, iar Retim, compania plătită din greu din banii arădenilor, era sufocată de… incompetență.
S-au mai așezat, între timp, cât de cât, lucrurile, dar nemulțumirile contribuabililor nu s-au potolit. Societatea Retim minte cu nonșalanță despre așa zisa „colectare selectivă“ a deșeurilor. Praf aruncat în ochii arădenilor, deoarece selectarea selectivă se realizează doar din gură și pe fluturașii pe care îi găsim aruncați pe la toate colțurile din oraș, în care Retim „ne educă“ cum să aruncăm pet-ul la pet-uri, punga la pungi și cotoarele la resturi menajere. În realitate, însă toate sunt ridicate de către Retim și puse în aceeași mașină de gunoi, care trece când și când pe stradă. Degeaba face arădeanul selecția deșeurilor și își aruncă gunoaiele în vreo cinci recipiente, când compania care le transportă le pune laolaltă și le aruncă în același loc. Atunci când le aruncă și pe alea.
Sunt nenumărate telefoanele pe care le primim de la cititorii noștri, în care suntem informați cu privire la acest lucru.
O altă… mizerie pe care trebuie să o înghită, de data aceasta societățile comerciale din Arad, din partea Retim: facturează ridicarea gunoiului, fără a-l ridica. În plus, la semnarea contractului firma semnează că pune la dispoziția societății pubele, în care să fie aruncat gunoiul. Doar că aceste pubele nu au fost duse niciodată de către Retim la societate. Este lesne de înțeles că nici gunoiul nu l-au ridicat, dar l-au facturat.
Acesta este doar primul episod în care scriem despre neregulile firmei de gunoaie Retim. Urmează și alte episoade, cel puțin zece, însă ele pot fi și mai multe. Vă rugăm să ne scrieți la adresa de messenger a paginii de Facebook a Glasul Aradului sau pe email la adresa: redactia@glsa.ro, dacă aveți plângeri legate de activitatea Retim.
Va urma.

Recomandările redacției