Erdogan promite că Turcia va elucida cazul asasinării lui Jamal Khashoggi/ Germania îndeamnă statele UE să stopeze exporturile de armament către Arabia Saudită

0
407

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a susținut că va dezvălui marţi tot adevărul în cazul dispariţiei şi uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în cadrul unei şedinţe cu parlamentarii care fac parte din partidul său, relatează site-ul postului France 24. Pe de altă parte, mai multe țări iau măsuri pe fondul asasinării editorialistului saudit.

„Vom căuta dreptate şi vom dezvălui adevărul”, a promis Erdogan în cadrul unei manifestaţii care a avut loc la Istanbul.

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în contextul în care Arabia Saudită, la două săptămâni după dispariţia jurrnalistului saudit, a recunoscut că acesta a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul.

Riadul a anunţat că a concediat cinci oficiali de rang înalt şi a arestat 18 saudiţi în urma investigaţiei iniţiale.

Cu toate acestea, Erdogan a exprimat scepticism pentru explicaţia Arabiei Saudite privind asasinarea lui Jamal Khashoggi. „De ce au venit cei 15 bărbaţi aici? De ce au fost arestaţi 18?” a întrebat preşedintele turc.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Germania îndeamnă restul statelor UE să îi urmeze exemplul şi să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită, pe fondul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, potrivit ministrului german de Economie, Peter Altmaier.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că va opri exporturile de armament către Arabia Saudită.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.