Eroii căzuţi în Bătălia de la Păuliş au fost omagiați sâmbătă

0
264
Comemorare Detaşamentul Păuliş
Comemorare Detaşamentul Păuliş
Comemorare Detaşamentul Păuliş

Eroii martiri care și-au pierdut viața în bătălia de la Păuliș, din 1944 au fost omagiați sâmbătă, 19 septembrie. De această dată, cea de-a 71 comemorare a Detaşamentului Păuliş a adus momente inedite.

Primul moment din programul zilei a avut loc în curtea Unităţii Militare Radna, unde a avut loc o ceremonie solemnă ce  a evocat martiriul elevilor Şcolii de Subofiţeri Radna. Aceştia au fost pomeniţi mai târziu în cadrul unei slujbe desfăşurată la mormintele lor din Cimitirul Erolilor Lipova. A urmat ceremonialul de la monumentul aflat pe DN 7, desfăşurat în prezenţa unei asistenţe numeroase, formată din oficialităţi, veterani, rezervişti, militari, elevi , alte persoane interesate. La ceremonii a participat şi General-maior dr. Adrian Tonea, Locţiitor al Şefului Statului Major General. Unui număr de 15 veterani de război, membri ai filialelor Asociaţiei Naţionale din judeţele Arad şi Timiş le-au fost înmânate dimplome de onoare.

Elementul de noutate al ceremoniei din acest an, pe lângă faptul că 2015 este Anul Veteranilor de Război, a constat în primirea ştafetei veteranilor. Ştafeta este reprezentată de un drapel tricolor, purtat de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional. Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge pe 25 octombrie la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”. La Monumentul Eroilor de la Păuliş, drapelul a fost preluat de preşedintele filialei ANVR Timiş, General de Brigadă (ret.) Constantin Mărăcine şi predat primarului comunei Păuliş, Petru Nicoară.

Luni, 21 septembrie, se v desfășura predarea ştafetei către reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad în cadrul ceremoniei din Piaţa Avram Iancu ce va începe la ora 12.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.