Eroii români, comemorați la Debrecen și Hajdúbösörmény, în Ungaria

0
202

Cu ocazia „Zilei Eroilor”, sărbătorită odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, Consu­- latul General al României la Gyula, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și Inspectoratul Județean Școlar Bihor, a organizat slujbe de pomenire și depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor români din Debrecen și Hajdúbösörmény (județul Hajdu-Bihar), cu participarea autorităților locale.
La Debrecen, orașul reședință a județului Hajdu-Bihar, au avut loc ceremonii în două locații. Pri­ma ceremonie a avut loc la Monumentul „Fecioara Albă” și la mo­- numentul din Cimitirul Central al orașului, în Parcela Românească, ambele fiind închinate Eroilor Români căzuți în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. O ceremonie similară a avut loc și la „Cimitirul Central Românesc” din ora­- șul Hajdúbösörmény.
La aceste manifestări, serviciile religioase au fost celebrate de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu pr. Ionuț Negrău (paroh la Săcal, Korosszakal). Au depus coroane de flori consulul general Florin Trandafir Vasiloni, din partea Consulatului General al României la Gyula; Sekeres Antal, secretarul Primăriei Debrecen; prof. Cristina Marian și prof. Elena Moțoc Chivari, inspectori școlari în cadrul Inspectoratului Jude­țean Școlar Bihor; Sőrés István, viceprimar și Harangi Sándor, reprezentanți ai Primăriei Hajdúbösörmény.
Cu această ocazie, consulul general Florin Vasiloni a avut o întrevedere oficială cu conducerea orașului Hajdúbösörmény.
(C.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.