zalaupincChiar dacă au condus de două ori, pâncotanii s-au întors cu mâna goală din dificila deplasare de la Zalău, pierzând – astfel – șansa să detroneze liderul din Sebiș. Cu toate problemele existente la echipă în săptămâna premergătoare partidei, antrenorul Jula a știut să-și motiveze jucătorii, pentru un joc de mare importanță în cheia play-off.
Gazdele au început extrem de bine și au avut trei atacuri bune la buturile fostului portar al Armăturii – Cristian Iri­mia. Contrar cursului jocului, oaspeții au deschis scorul în minutul 12, când experiența lui Dumitru Mitu a fost decisivă. În urma unei centrări perfecte a fostului jucător de Champions League,  balonul a ajuns la Carlos Burian, care a lăsat mască asistența cu un gol din foarfecă.
FC Zalău nu a acuzat șocul primirii golului și la jumătatea reprizei, Cosmin Sabou a centrat perfect pentru Dobrescu, care a reluat imparabil cu capul în vinclu porții adverse și a restabilit egalitatea. Se putea face 2-1, dar Cosmin Sabou a rămas singur cu Irimia și a tras în portar din 6 metri! La poarta cealaltă, „șoimii” au profitat din nou de lejeritatea fundașilor zălăuani, care nu l-au marcat pe Alin Mihai, astfel că după centrarea lui Mitu, Pâncota a preluat din nou conducerea. Bara avea să-l salveze pe Claudiu Chiș la șutul lui Alin Mihai, astfel că la cabine, elevii lui Dan Cuedan au intrat cu un avantaj de un singur gol.
„Alb-albaștrii” au început bine repriza secundă și au dominat copios la mijlocul terenului. Însă ocaziile clare au întârziat și doar șuturile lui Stanciu sau Dobrescu i-au dat ceva emoții lui Irimia. În ultimul sfert de oră, FC Zalău a turat motoarele și careul arădenilor a fost asediat cu centrări și șuturi periculoase. Cosmin Sabou a fost înger și demon pentru echipa sa, astfel că în minutul 77 a scos o lovitură liberă de la 20 de metri, pe care tot el a transformat-o impecabil, în vinclu. Două minute mai târziu, Zalăul a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, pe care Sabou a executat-o slab, peste poartă.
Elevii lui Jula s-au ambiționat și mai mult și șutul lui Raul Stanciu a fost scos greu de Irimia. Spre bucuria gazdelor, balonul a ricoșat la Dobrescu, care, din 5 metri, a înscris golul de 3-2 declanșând o imensă bucurie pe margine. Șoimii Pâncota a mai sperat că poate obține o remiză și la ultima fază, până și portarul a mers în careul lui Chiș, dar fără folos. Cornerul a rămas fără rezultat și Pîncota a pierdut după aproape două luni un meci oficial.
Formații:
Zalău: Chiș – Lung, Cosma, Negrean (min. 61 – C. Ardelean), Ionaşcu, Bode, Stanciu, Cherecheş,  Ţiriac (min. 90 – Supuran), Sabou, Dobrescu. Antrenor: Vasile Jula
Pâncota:  Irimia – Vițu, Lengyel, Nistor, Gavriș – Burian (min. 84 – Marinescu), D. Mitu, Issa, Hosu – A. Mihai, S. Pop (min. 68 – Bulza). Antrenor: Dan Cuedan
Arbitri: Florin Mazilu – Dănuț Costea (ambii Satu Mare), Monica Rigo (Cluj).
Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj), Zoltan Pataki (Satu Mare).

Recomandările redacției