mihaiTrupa lui Cuedan a revenit la vechile obiceiuri în meciurile de pe terenurile străine. Mai precis, momente de black-out și un joc consistent doar pe „bucăți”. Rezultatul a fost a șaptea înfrângere stagională și o ratare a obiectivului fixat de conducere, obținerea a cel puțin unui punct în Oltenia. La victoria slătinenilor a contribuit cu un gol și arădeanul Gligor, dar și Ignea, Leucuța și Blănaru.
Începutul de meci a fost lipsit de evenimente, combatantele luându-și pulsul. Primele situații au apărut ca urmare a unor centrări de pe benzi, cu men­țiunea că defensivele au fost mereu la post. În minutul 20, Vasile Gheorghe și-a încercat șutul de la 20 de metri, însă mingea s-a dus peste transversală. În replică, Dubșetean a tras din 15 metri exact în Nuno Claro, care ieșise eronat la o centrare și l-a și busculat pe Alin Mihai. Banca oaspeților a solicitat fără succes lovitură de la 11 metri.
Olteni au apăsat pe accelerație și după ce Maghici a salvat situația din fața lui Blănaru, Verdeș a ratat ocazia meciului. Singur singurel în 5 metri, ata­cantul „alb-roșiilor” a reluat peste poartă centrarea lui Giurcă. Sălăjan a cadrat șutul de la 28 de metri, dar Claro a reținut fără mari probleme. Același Verdeș a încercat lobul din interiorul careului, dar portarul „șoimilor” a agățat mingea.
În minutul 36, Alin Gligor avea să deschidă tabela sâmbătă dimineața. „Centralul” a indicat lovitură liberă la un presupus fault asupra lui Rogoveanu, iar șutul de la 25 de metri al fundașului a explodat în vinclul porții lui Pașcalău. Patru minute mai târziu, Blănaru și Verdeș au ratat desprinderea cu largul concurs al lui Adi Lengyel. Tot Gligor a apărut la finalizare în finalul primei părți, trimițând mai întâi în blocaj, iar apoi peste poartă.
Accidentat la gleznă, Dubeștean a rămas pe margine, iar Gîlcă a apărut pe gazon într-un sistem 4-3-1-2. Nou intratul a fost destul de activ, însă Nuno Claro nu a avut de lucru. În schimb, Pașcalău respins în corner șutul din careu al lui Gheorghe. În schimb, Bulzan nu a nimerit spațiul porții adverse dintr-o lovitură liberă de la 17 metri.
În minutul 67, tabela s-a modificat din nou în favoarea gazdelor. Vasile Gheorghe  a luat pe cont propriu o acțiune, a driblat doi pâncotani și a marcat cu un șut plasat. Pâncotanii s-au trezit greu din pumni și Blănaru putea închide meciul dacă Pașcalău nu ar fi respins cu piciorul șutul ex. sebișeanului. „Torpila” lui Maghici a trecut puțin peste poartă, iar Verdeș și-a confirmat neinspirația în fața porții, trăgând în bară din numai 5 metri.
La o fază care nu anunța mare lucru, vizitatorii au primit o lovitură de la 11 metri, prima în deplasare. Burian a căzut de lângă Covalschi, iar Alin Mihai nu a greșiț ținta de la punctul cu var (min. 75). Mai mult, pîncotanii au căutat cu insistență egalarea în urma fazelor  fixe. Executanții acestora au fost Gîlcă și Bulzan, iar la finalizare
s-au prezentat Lung și Alin Mihai, care și-au plasat loviturile de cap puțin pe lângă buturile adverse.
În căutarea remizei, „șoimii” au neglijat total defensiva și în cel de-al treilea minut de prelungire (din cele 5) au primit lovitura decisivă. Cei care au lucrat golul de 3-1 au fost două dintre rezervele lui Oprescu. Căpățână a centrat, iar Curtuiuș a marcat cu capul după ce mingea a atins și bara, punând punct anului fotbalistic 2014 pentru cele două grupări.
Formații:
FC Olt: Nuno Claro –  Giurcă, Fîșie, Gligor, Covalschi – Ignea, Gheorghe – Leucuța (min. 85 Căpățînă), Rogoveanu (min. 90+2 Morariu), Blănaru – Verdeș (min. 89 – Curtuiuș). Antrenor: Dan Oprescu
Șoimii Pîncota: Pașcalău – Maghici, Lengyel, Lung, Siminic – Bulzan,  Suciu, Dubeștean (min. 46 – Gîlcă), Cuedan (min. 70 Pantea) – Sălăjan (min. 65 Burian), Alin Mihai.  Antrenor: Dan Cuedan
Arbitri: Florin Andrei (Tîrgu Mureș) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Bogdan
Gheorghioiu (Timișoara). Rezervă: Ionela Peșu (Craiova)
Cartonașe galbene: Leucuța – min. 56 / Cuedan – min. 58, Lengyel – min. 69
Observatori FRF: Constantin Gheorghe (Suceava) și Emanoil Popescu (Târgu Jiu)

Recomandările redacției